Dusseldorf Airport parkeren

Düsseldorf Airport heeft meer dan 22.000 parkeerplaatsen rondom de luchthaven, waarvan 18.000 zijn overdekt om lang te parkeren. Heb je een vakantie geboekt vanaf de luchthaven Düsseldorf en ben je op zoek naar een parkeerplaats rondom de luchthaven. Op longtermparking tref je alle mogelijkheden via onderstaande zoekfunctie. Sommige plekken zijn dichtbij de terminal de andere zijn bereikbaar via bijvoorbeeld een shuttle bus of trein genaamd Skytrain. Boek onderstaand uw parkeerplaats bij of rondom de luchthaven van Dusseldorf Airport.

Parkeermogelijkheden vliegveld Dusseldorf?

Onderstaand worden de mogelijkeden van 2024 en 2025 geladen, dit kan 5 -10 seconden duren.

p4 parkeerhaven bij dusseldorf airport

Parkeeraanbod Dusseldorf Airport

Dusseldorf Airport heeft meer dan 20.000 parkeerplaatsen rondom de luchthaven, waarvan 17.000 zijn overdekt om lang te parkeren. Sommige zijn dichtbij de terminal de andere zijn bereikbaar via bijvoorbeeld een shuttle bus of trein genaamd Skytrain. De luchthaven wordt veel gebruikt door Nederland aangezien Düsseldorf dicht bij de Nederlandse grens ligt en de tarieven voor een vakantie of zakenreis vaak wat lager zijn als vliegen vanaf Nederland. Het parkeergeleidingssysteem van de luchthaven biedt verschillende tariefzones in de centrale terminal en op gunstige lang parkeerplaatsen – afgestemd op de wensen van zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

Zeker, Wouter. Hier gaan we dieper in op de details van enkele van de meest gebruikte parkeeropties bij Düsseldorf Airport, evenals extra diensten en voorzorgsmaatregelen:

P1 – Terminal Parking

 • Reservering: Online reserveren is mogelijk en aanbevolen tijdens drukke seizoenen.
 • Beveiliging: 24/7 camerabewaking en aanwezigheid van beveiligingspersoneel.
 • Betaalmethoden: Cash, creditcard en betaalautomaten zijn beschikbaar.

P2 – Comfort Parking

 • Reservering: Sterk aanbevolen om van tevoren te boeken.
 • Beveiliging: Eveneens voorzien van 24/7 camerabewaking.
 • Extra’s: Sommige parkeerplaatsen zijn breder voor meer comfort.

P3 – Langzeit-Spar

 • Shuttle Service: Bussen vertrekken om de 20 minuten.
 • Reservering: Kan tot 12 uur voor aankomst geannuleerd worden.
 • Beveiliging: Omheind en ’s nachts verlicht.

P4 – Business Parking

 • Toegankelijkheid: Rolstoelvriendelijk en voorzien van liften.
 • Extra’s: Gratis kranten en wifi in de wachtruimte.

P5 – Holiday Parking

 • Shuttle Service: Elke 30 minuten, met een reistijd van ongeveer 10-15 minuten naar de terminal.
 • Reservering: Vaak uitverkocht tijdens schoolvakanties, dus vroeg boeken is een must.

P7 – Premium Parking

 • Voorzieningen: Oplaadpunten voor elektrische auto’s beschikbaar.
 • Beveiliging: Individuele beveiligingscamera’s voor elke parkeerplaats.

Valet Parking

 • Services: Optionele diensten zoals auto wassen, interieurreiniging, en bandenservice.
 • Proces: Overhandig de sleutels bij de ‘drop-off zone’; een medewerker parkeert uw auto.

Externe aanbieders

 • Keurmerken: Let op keurmerken voor veiligheid en kwaliteit.
 • Tarieven: Prijzen kunnen sterk variëren; vanaf ongeveer €25 per week.
 • Aanvullende Diensten: Sommige aanbieders bieden gratis kranten, waterflessen, en zelfs een gratis shuttle met wifi.

Algemene tips

 • Verzekering: Check altijd of de parkeeraanbieder aanvullende verzekering biedt in geval van schade.
 • Reviews: Lees ervaringen van andere klanten om een goed beeld te krijgen van de service.

Parkeerplekken plattegrond

parkeerplaatsen-dusseldorf-airport

Dusseldorf airport beschikt over ruim 20.000 parkeerplekken. Het merendeel is bestemd voor long term parking. De parkeerplekken zijn rondom de luchthaven aangegeven met kleuren. Bekijk dus voordat je reserveert welke kleur je moet volgende op de bewegwijzering. Het dichtste bij de terminal parkeer je op de oranje TERMINAL-tariefzone. Om langer en goedkoper uw auto te plaatsen kun je het beste terecht bij de gele Parkvogel LANGE DUUR-tariefzone. De kleur is rood en geel om goedkoper te kunnen parkeren.

 1. PARK AM RING Afstand 6minuten tot de luchthaven.
 2. PARK EXPERT Afstand 6minuten tot aan de terminal.
 3. PARK AIRPORT DÜSSELDORF tegen de terminal gelegen. Op loopafstand.
 4. CLEVERPARKS DUSSELDORF Afstand bedraagt 6minuten
 5. FLYPA DÜSSELDORF Afstand  4minuten
 6. RELAXPARK

Kort parkeren

Voor kort parkeren kun je terecht op P1 of P2 direct gelegen onder de terminal in de parkeergarage.

De kortparkeerplaats P12 is ideaal voor het ophalen van aankomende reizigers. Het ligt direct voor aankomst C. Voor wie iemand naar de vertrekpoorten wil begeleiden en slechts kort wil parkeren, raden wij kortparkeerplaats P11 aan, direct naast de vertrekhal van Terminal C. Beide parkeerplaatsen voor kort parkeren liggen op slechts 1 minuut lopen van de terminal.

Parkeerzones vliegveld Dusseldorf 2024

parking parkvogel dusseldorf

Reserveer lang parkeren via Parkos

Lang parkeren op P4 en P5 (Parkvogel)

Voor het parkeren van een langere periode kun je terecht op P4 en P5. De tarieven van Parkvogel zijn vanaf € 8,- per 7 dagen. Deze plekken zijn op een openbare parkeerplaats. Je wordt vervolgens via de SkyTrain gebracht naar de terminal. De Skytrain rijdt iedere 3 en 5 minuten. Parkeren bij Parkvogel heft als voordeel de snelle luchthaventransfer door middel van de korte rit met de SkyTrain en van de vlotte verbinding met de snelweg. Bovendien zijn de tarieven low budget en sta je toch op de luchthaven van Düsseldorf te parkeren.

De capaciteit van deze parkeergarage bedraagt 3023 parkeerplaatsen en 20 gehandicaptenparkeerplaatsen.

Parkeertarieven Parkvogel 2024

De tarieven op de luchthaven van Düsseldorf
3 dagen 8 dagen 15 dagen
Parkeergarage P2 78 € 119 € 150 €
P4 69 € 69 € 100 €
P5 69 € 69 € 100 €
Parkeerterrein P23 49 € 69 € 100 €

Download hier de officiële parkeerfolder

Parkeerterreinen

Parkeergarage P4
Parkeergarage P5
First Class parkeren
Parkeergarage ISS DOME
P23
P24
P26
Parkeerterrein Messe P2
Parkeren aan de terminal
Parkeren bij events
Parkeergarage Carlsplatz

p4 parkvogel dusseldorf vliegveld

Slim parkeren bij Düsseldorf Airport

Lang parkeren en zelfs besparem? Klinkt als twee enorme tegenstellingen toch? Nee hoor, niet als je kiest voor lang parkeren bij Düsseldorf Airport in de buurt van de Executive Terminal (GAT). Daar vindt je parking P13, in de zomermaanden erg populair bij vakantiegangers.

Deze parking ligt echter ook verst van de terminal en er zijn geen directe shuttleverbindingen naar de terminal. De terminal kun je bereiken via een voetpad van ongeveer 1,8 kilometer, dus hou hier wel rekening mee in het plannen van je reis.

Op deze parking vindt je ruim 200 parkeerplaatsen, die geboekt kunnen worden tegen bijzonder voordelige voorwaarden en zelfs direct op het AirPort-terrein liggen. Deze parking is in de zomermaanden zo populair dat een te bevelen is een van deze plekken tijdig te reserveren via het online-boekingssysteem. Naast het feit dat je verzekerd bent van een plekje bespaar je ook direct tijd voor het wat betreft het zoeken naar een parkeerplek en, achteraf, ook tijd bij de kassa (aangezien dit systeem werkt op basis van prepaid).

De parking is 24×7 geopend en je dient dus vooraf te betalen. De inriijhoogte is niet beperkt en de breedte van de plaatsen bedraagt ongeveer 2,40 meter.

De tarieven voor het zogenaamde lang parkeren spaar zijn:

€ 32,00 voor 8 dagen
€ 46,00 voor 15 dagen
€ 60,00 voor 22 dagen

Boeken kan alleen online en, let op, er zijn geen speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Voordelig lang parkeren

Indien u het goedkoopste uit wilt zijn en de auto voor minimaal 8 dagen wilt parkeren dan is Parkvogel een prima optie voor u. De gunstige Parkvogel-tarieven op de luchthaven kan u gebruiken voor 8 dagen, 15 dagen of drie weken. Parkvogel in Dusseldorf omvat de terreinen: P23, P24 en P26.

Valet parkeren of shuttle parkeren?

Wanneer u uw auto bij Dusseldorf Airport wilt parkeren, kunt u gebruik maken van twee parkeervormen, namelijk valet parkeren of shuttle parkeren. Bij shuttle parkeren rijdt u zelf naar de parkeerplaats en wordt u vanaf het parkeerterrein met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. U hoeft doorgaans slechts enkele minuten op de shuttlebus te wachten en de kosten voor deze rit zijn bij de prijs voor het parkeren inbegrepen. Deze vorm van parkeren is goedkoop en wordt dan ook het meest gekozen. U kunt echter ook kiezen voor valet parkeren. In dat geval rijdt u met uw auto naar de terminal, waar een medewerker klaar staat om de auto van u over te nemen en naar de parkeerplaats te rijden.

Parkeren via de app bij Düsseldorf Airport

Vliegen en Parkeren biedt naast de website ook een app aan, waarmee u eenvoudig en snel uw parkeerplaats kunt reserveren. Vooral voor reizigers die veel vliegen is dit een zeer geschikt middel om makkelijk een parkeerplaats te regelen, omdat u uw gegevens maar één keer hoeft in te vullen. Vervolgens hoeft u nog slechts uw reisdata in te voeren om snel een parkeerplaats te boeken. U kunt hier de Vliegen en Parkeren App downloaden.

Over Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport (IATA: DUS, ICAO: EDDL) wordt gezien als de op twee na grootste luchthaven van Duitsland. Het wordt ook wel de hub voor Lufthansa genoemd. Het vliegveld is gelegen op acht km ten noorden van de stad Düsseldorf zelf, in Noordrijn-Westfalen. Daarmee bedient het 180 bestemmingen met 75 luchtvaartmaatschappijen. In totaal werden er in 2009 op de luchthaven ruim 214.000 vluchten uitgevoerd. Daarmee zijn 17,79 miljoen passagiers en 76.916 ton vracht vervoerd. Een grote luchthaven dus met ook een breed aanbod aan parkeervoorzieningen voor zowel lang als kort parkeren bij de terminal van Dusseldorf airport.

Voordelen parkeren bij de luchthaven

Wat zijn nu de voordelen van parkeren bij Dusseldorf t.o.v. andere luchthavens:

 1. Het aanbod is erg groot, zo kunt u langs de terminal parkeren, overdekt, op loopafstand of via een shuttle service. De mogelijkheden zijn hier erg groot.
 2. Aantrekkelijke prijzen. De prijzen zijn over het algemeen lager als in Nederland.
 3. De Duitse service is erg groot.
 4. Betrouwbaarheid en veiligheid staat hoog in het vaandel

Düsseldorf Airport heeft veel parkeerplaatsen voor auto’s. De P4, P5 en P22 zijn overdekte parkeerplaatsen en P1, P2, P3, P7 en P8 zijn de openluchtparkings. Deze bevinden zich allemaal dicht bij de luchthaventerminals (A, B en C), en sommige bieden zelfs gratis parkeergelegenheid.

Kan ik gratis parkeren rondom Dusseldorf airport?

Wilt u buiten de binnenstad parkeren, of wilt u liever gratis parkeren, dan zijn er P+R-terreinen bij de S-Bahn en Stadtbahn. Buiten het stadscentrum is parkeren slechts 1,50 per uur en 8 voor een hele dag. Hoe zit het met parkeren op Düsseldorf Airport.

Heeft Dusseldorf twee luchthavens?

Düsseldorf heeft 2 luchthavens en met onze voordelige parkeertarieven kunt u uw auto veilig en voordelig parkeren. Of u nu op een lange vakantie gaat of een snelle stedentrip, wij hebben de perfecte parkeerplaats voor u. Onze tarieven beginnen bij 29 euro voor 3 dagen parkeren, voordeliger dan de meeste andere bedrijven. Duitsland heeft een luchthaven genaamd Airport Weeze, gelegen op de grens met Nederland. Vliegtuigen verlaten deze luchthaven om naar bestemmingen in Europa en Noord-Afrika te gaan. Oorspronkelijk genaamd Dusseldorf Weeze, of Niederrhein Weeze, is deze luchthaven voor velen bekend.