Wat zijn de beste tips om parkeerkosten te besparen?

Besparen op parkeren is mogelijk, zeker als je de tips van ons opvolgt in dit artikel. We hebben de beste tips op een rij gezet om geld te besparen op parkeren, vergelijk nu tarieven! Als u een dag met de auto reist, is het slim om van tevoren te weten waar u uw auto kunt parkeren. Focus niet alleen op de locatie van de parkeerplaats, maar vergelijk ook de prijzen tussen commerciƫle en gemeentelijke parkeerplaatsen. Ze kunnen heel vaak verschillen. Hoewel je in veel grote steden je auto buiten de stad kunt parkeren tegen een gereduceerd tarief, en dan het laatste stuk met het openbaar vervoer de stad in kunt nemen, is het toch goed om te onthouden om de parkeertarieven te vergelijken tussen verschillende parkeerplaatsen en garages van hetzelfde ketting.

Zoek en vergelijk van te voren

De tarieven kunnen behoorlijk verschillen tussen verschillende locaties die dicht bij elkaar liggen, ook al liggen ze niet in het centrum van de stad. Kort parkeren op straat is een optie, maar het kan duurder zijn. Bij P&R-locaties (Parkeren en Reizen) zijn soms de kosten van het bus- of treinkaartje bij de parkeerkosten inbegrepen. Dit zijn middenklasse parkeerlocaties midden in het centrum. Soms is het beter om lang op straat te parkeren in plaats van op een parkeerplaats. Als je op straat parkeert, betaal je alleen voor de tijd die je gebruikt, terwijl je in een parkeergarage de hele dag zou moeten betalen. De tarieven voor parkeermeters, en waar ze zich bevinden, zijn online te vinden en er zijn veel apps om hierbij te helpen. Let altijd op de tarieven bij de parkeerautomaten.

Let op tijd, parkeer 59 minuten en geen 61 minuten

Sommige tarieven zijn per uur, dus als je een paar minuten extra parkeert, moet je een heel uur betalen. In plaats daarvan kunt u een app gebruiken om uw parkeerplaats te betalen en per minuut te betalen, zodat u nooit betaalt voor tijd wanneer u niet geparkeerd staat. Als u uw auto voor langere tijd op de parkeerplaats of garage gaat laten staan, kunt u beter per uur (of 15 minuten) betalen. Zo kun je geld besparen. Uw parkeerkaart op de juiste manier bewaren en niet kwijtraken, is een geweldige manier om geld te besparen.

Maximaal tarief per dag?

Veel garages hebben een maximaal dagtarief, dus het is belangrijk om voordat je naar de garage gaat even te checken of dat tarief geldt. Soms is het dagtarief niet gemaximeerd, dus parkeren kan duurder uitvallen dan verwacht. Soms moet u bij verlies van een parkeerkaart meer betalen dan de dagprijs voor een nieuwe. In Amsterdamse gemeentelijke parkeergarages kan het kwijtraken van een kaartje je 3 keer het dagtarief kosten, dat kan oplopen tot wel 189 euro. Bewaar je ticket altijd goed (bijvoorbeeld in je telefoonhoesje of portemonnee), zodat je niet zo’n hoge boete hoeft te betalen.