Parkeren Schiphol airport – Zoek & boek via airport-eindhoven.com uw budget parking

Jaarlijks passeren ruim 55 miljoen passagiers Schiphol en is daarmee de grootste luchthaven van Nederland. Schiphol is niet alleen de grootste, ook qua passagiersaantallen staat Schiphol op de tweede plaats in Europa. Breng je een bezoek aan deze luchthaven dan zijn er voldoende mogelijkheden voor kort of lang (long term parking) parkeren rondom Schiphol.

Op Schiphol zijn er diverse mogelijkheden om lang te parkeren. Op longtermparking.nl vind je de actuele mogelijkheden van de diverse parkeeraanbieders rondom Schiphol. Verder vergelijken wij de diverse aanbieders qua prijs en kwaliteit om voor u de beste mogelijkheden om lang te parkeren op Schiphol.

Waar kan ik lang parkeren op Schiphol?

De opties worden nu geladen dit kan 5 a 10 seconden duren om u een volledig overzicht te bieden van long term parking.

Veel bekende luchtvaartmaatschappijen hebben hun thuisbasis op Schiphol, waaronder Transavia, TUI en Brussels Airlines. De luchthaven Schiphol verwerkt jaarlijks meer dan 65 miljoen passagiers en heeft veel grote internationale luchtvaartmaatschappijen, zoals American Airlines en Emirates. Ook deze luchthaven heeft enorm veel parkeerplaatsen nodig en Schiphol zelf heeft meerdere parkeergarages, zoals P3 Schiphol (voorheen Schiphol Smart Parking), P6 Valet Parking en P1 Holiday Parking.

Long term parking bij Schiphol opties

Bij Schiphol zijn er verschillende parkeermogelijkheden die variëren qua prijs, locatie en extra diensten. Hier een gedetailleerd overzicht:

 1. P1 Kort Parkeren: Ideaal voor ophalen en wegbrengen. Het tarief is hoger en het is niet bedoeld voor lang parkeren.
 2. P3 Lang Parkeren: Gelegen op ongeveer 4 km van de terminal. Er is een gratis snelbus die je binnen 10 minuten naar de terminal brengt.
 3. P4 Basic Parking: Een budgetoptie voor lang parkeren. Net als P3 is er een gratis snelbus beschikbaar.
 4. P6 Valet Parking: Voor meer luxe en gemak, je kunt je auto afgeven vlakbij de terminal en hij wordt voor je geparkeerd.
 5. Privium Parking: Exclusief voor Privium-leden, dichtbij de terminal.
 6. Terminal Parking: Zeer dicht bij de terminal maar ook het duurste.
 7. Holiday Parking: Soms beschikbaar tijdens vakantieperiodes, goedkoper dan standaard lang parkeren.
 8. Externe aanbieders: Er zijn ook veel externe bedrijven die parkeerservices aanbieden rondom Schiphol. Deze zijn meestal goedkoper maar vereisen een shuttlebus of taxi naar de terminal.

Elke optie heeft zijn eigen set van voorwaarden en tarieven, dus het is belangrijk om van tevoren te reserveren, vooral in drukke periodes.

parkeerplaats airport parkenfly

Wat is de beste & (duurste) parkeerplek op Amsterdam airport?

Wil je graag bij P1 parkeren direct langs de terminal. Wilt u uw auto parkeren op Schiphol Airport nabij de terminals? Of brengt of haalt u iemand op? Dan is de (grotendeels overdekte) P1 perfect voor jou. De garage bevindt zich dicht bij het terminalgebouw. Het adres van P1 op Schiphol is: Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol. Parkeergarage Schiphol is goed verlicht. De nieuwste technologie en 24/7 videobewaking zorgen voor de veiligheid van passagiers en auto’s.

Wat zijn de parkeertarieven van P1 in 2024?

P1 is online te reserveren (tot 2 uur van tevoren), maar dit is niet verplicht. Houd er rekening mee dat u op P1 maximaal 48 uur kunt parkeren zonder reservering. Als er langer dan 48 uur geen reservering is, wordt het parkeertarief verhoogd met EUR 100 per dag.

Dan kan deze na het invoeren van P1 niet meer gewijzigd of uitgebreid worden. Is uw parkeerplaats langer dan uw reservering? U betaalt dan 44 euro per dag voor de eerste 48 uur na de boekingsperiode. Als u meer dan 48 uur na de boekingsperiode vertrekt, wordt vanaf de 3e dag 100 EUR per dag of meer in rekening gebracht.

Voordelen P1 parkeren

 • Inloopparkeren tot 48 uur
 • Parkeren is toegestaan ​​voor meer dan 48 uur na reservering
 • 3.900 parkeerplaatsen
 • 12 EV-oplaadpunten
 • Breedte parkeerplaats: 2.40m
 • Maximale stahoogte: 2 meter
 • Invalide parkeerplaatsen

Hoe werkt lang parkeren op Schiphol?

Is uw reistijd langer dan 8 uur? Dan zijn de overdekte garage op P3 of de parkeergarage op P3 perfect voor jou. De lange parkeergarage P3 ligt vlakbij de snelweg. U kunt dit adres gebruiken voor navigatie: Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol.

Is uw reistijd langer dan 8 uur? Dan zijn de overdekte garage op P3 of de parkeergarage op P3 perfect voor jou. De lange parkeergarage P3 ligt vlakbij de snelweg. U kunt dit adres gebruiken voor navigatie: Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer.

Parkeertarief P3 lang parkeren
Voor P3 Lang Parkeren hoeft u niet te reserveren, aangezien er altijd plaatsen beschikbaar zijn op de dag zelf. Aan de andere kant is online boeken goedkoper. Aankomst- en vertrektijden kunnen schattingen zijn. Is uw parkeerplaats langer dan de opgegeven uitrijdatum? Voor P3 terrein en garages betaal je 10 EUR extra per dag. U hoeft deze kosten pas bij terugkomst aan de betaalautomaat te betalen.

Standaard inschrijvingspercentage
Tijdinvoertarief, terreininvoertarief, garage
0 – 24 uur € 46,50 € 45,50
24 – 48 uur €80 €85
Elke volgende 24 uur € 9,50 € 9,50

Wat zijn de voordelen van P3 Parking bij Schiphol?

 • Minimaal 8 uur, maximaal 6 maanden
 • P3 Garage 5.168 parkeerplaatsen
 • 10.351 parkeerplaatsen op P3 Terrein
 • 12 oplaadpunten voor elektrische voertuigen in garage P3. Alleen gebruikers van de P3 garage hebben toegang.
 • Ruime parkeerplaats in garage P3
 • Invalide parkeerplaatsen
 • bagageafhandelingspunt

Wat zijn de overige parkeermogelijkheden in 2024?

Rondom de luchthaven Schiphol zijn er diverse mogelijkheden om te parkeren. Er zijn drie opties voor het parkeren rondom de luchthaven. Het kort parkeren bijvoorbeeld voor het ophalen en wegbrengen van reizigers.

Het lang parkeren kan zowel voor vakanties als zakelijk tot en met 2 dagen. Of kies voor een langere periode van langer als twee dagen. De mogelijkheden waar u uit kan kiezen zijn:

 • Smart Parking
  • De voordeligste parkeerplek is via smartparking. U betaalt bijvoorbeeld voor 8 dagen parkeren EUR 49,50. De plaatsen zijn slechts beperkt beschikbaar dus reserveer op tijd. Parkeren kan vanaf 3 dagen
 • Holiday Valet Parking
  • Valet parking kan vanaf 8 dagen en kost 69,50 voor 8 dagen parkeren. De sleutel geef je af en de auto staat klaar bij thuiskomst zonder ver te lopen.
 • Park & Travel
  • Vanaf 2 dagen kun je park en travel gebruiken voor Lang Parkeren  op P3. Dit terrein is officieel van Schiphol Parking.
 • Terminal Parking
  • Terminal Parking is geschikt voor het ophalen & wegbrengen, kort parkeren of lang weekend weg. De kosten bedragen 32,50 per dag.
 • Valet Parking
  • Flexibel en snel parkeren kan bij Valet parking. Indien je niks geboekt heb kun je hier altijd terecht voor 42,50 per dag gelegen langs de terminal.
 • Excellence Parking
  • De naam Excellence geeft het al weer. Exclusief parkeren of een brede parkeerplaats van 3 meter breed. Excellence parking ligt langs vertrek 3 en biedt wat meer luxe als andere garages. De prijs bedraagt 42,50 per dag.
 • Privium Parking
  • Exclusief voor Privium Plus leden is er privium parking dichtbij Schiphol. Dit wordt vaak gebruikt voor reizigers die vaak parkeren en daarom korting krijgen en bovendien de beschikking hebben over P1, P2 en P3 dichtbij de terminals.
 • Short Stop Parking
  • Kort parkeren tegenover de aankomsthal. Dit is P6 waarbij je het eerste kwartier gratis kan parkeren. De parkeerplek is ideaal om even snel iemand op te halen. Het tarief is 2 euro per 12 minuten.

Is er ook een valet parking service op P6?

Uw auto inleveren bij het professionele personeel op Schiphol Airport? Dan is P6 Valet Parking perfect voor u. Uw vakantie begint direct, u loopt direct door de vertrekhal en wij parkeren uw auto op het beveiligde parkeerterrein op Schiphol Airport.

Bereikbaarheid met de auto naar Schiphol

Schiphol is per auto, trein en bus prima te bereiken. Met de auto kun je de luchthaven bereiken via de autosnelweg A4.

Schiphol heeft meerdere officiële parkeerterreinen en parkeerproducten, dit zijn de volgende:

 • Schiphol Terminal Parking, dicht bij de terminal parkeren. Voor wegbrengen en ophalen van passagiers en voor korte reizen. Parkeren in P1 en P2.
 • Schiphol Smart Parking, dit is parkeren tegen zeer gunstige prijzen. Smart= slim parkeren vanaf P3.
 • Schiphol Privium Parking, voor Privium Plus-leden. Gereserveerde plaatsen op P1, P2 en P3.
 • Schiphol Valet Parking, voornamelijk gericht op de zakelijke vlieger. Auto neerzetten direct voor de vertrekhal en sleutels kun je afgeven.
 • Schiphol Holiday Valet Parking, voornamelijk gericht op de vakantieganger. Auto neerzetten doe je in Short Stop Parking (P6) en sleutels afgeven bij de balie.
 • Schiphol Short Stop Parking, bij aankomstpassage voor het ophalen van reizigers ( Schiphol Excellence Parking, exclusieve garage gekoppeld aan Vertrekhal 3.

Schiphol: Smart Parking Garage en smartphone parkeren

Schiphol blijft een innovatieve luchthaven die zelfs innovatie doorvoert in de manieren van parkeermogelijkheden, vanaf 18 april kun je daar parkeren in de nieuwe Schiphol Smart Parking Garage op P3. Een plek in deze parking is online direct te boeken, uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Door middel van een innovatief systeem wordt je snel en eenvoudig naar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen gewezen. En voor elektrische auto’s zijn ruim voldoende oplaadplaatsen beschikbaar. Voor deze parking betaal je een kleine toeslag ten opzichte van het Smart Parking terrein. Vanaf deze parking rijdt een Schiphol Parking snelbus die je in nog geen 5 minuten naar de terminal brengt. De bus rijdt om de 10 minuten, en dat 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Wat is budget parking bij Amsterdam airport?

Er zijn twee soorten parkeren op Schiphol: valet parking en shuttle parking. Bij shuttleparkeren rijdt u met uw auto rechtstreeks naar de parkeerplaats, bijvoorbeeld in Roelofarendsveen, en bij valetparkeren zet de chauffeur u af bij de terminal en haalt u weer op bij terugkomst. Door de drukte heen rijden, in plaats van midden in de drukte van Schiphol te staan, betekent dat je je auto op een rustigere plek kunt parkeren. Een comfortabele shuttle haalt je op van je voertuig en brengt je naar de juiste vertrekhal (aangezien je een reservering hebt, weet de parkeeraanbieder dat je komt), en het is gratis. Wij halen u na uw reis op van Schiphol en brengen u naar uw auto.

Shuttle parking Schiphol

Heeft u vragen over shuttle parkeren of uw auto parkeren op Schiphol? Kies of je binnen of buiten wilt parkeren voordat je naar de valet parking Schiphol gaat. Indien mogelijk is meer comfort beschikbaar. Wanneer u naar Schiphol rijdt, bevindt u zich direct buiten de vertrekhal van de luchthaven. Je auto moet worden afgezet tussen hal 2 en 3. Dit staat altijd vermeld in de parkeerinstructies die in je bevestigingsmail zitten. Een parkeermedewerker zorgt voor het parkeren van uw auto. Wanneer u een reservering maakt, sturen wij u een bevestiging, samen met het telefoonnummer van de chauffeur. Dit betekent dat u zich kunt laten ophalen van de externe parkeerplaats door de chauffeur, in plaats van dat u met uw eigen auto daarheen moet rijden. Bovendien hoeft u niet met de shuttlebus naar de luchthaven. Bij Parkos bieden we een gemakkelijke manier om op Schiphol te parkeren. Op de dag dat u terugkeert, wordt uw auto naar de luchthaven gebracht zodat u meteen weer op weg naar huis kunt. Onze valet parking is voordeliger dan Schiphol vakantie valet parking, en ook handiger.

Wat kost halen en brengen (kort parkeren) bij Schiphol?

Brengt u een vriend of familielid naar de luchthaven? Als je je auto vlakbij de terminal parkeert, kan het heel ontspannend zijn om iemand uit te zwaaien of te verwelkomen. Als u P1 Pick-up and Drop-off Parking boekt kunt u veilig parkeren in de (grotendeels overdekte) garage en loopt u in 3 tot 5 minuten van en naar de terminal, u heeft alle tijd voor een kop koffie of drankje.
Het adres van P1 op Schiphol is: Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol. Bekijk de routebeschrijving op Google Maps

Prijs P1 Parkeren ophalen 2024
U kunt P1 Parking voor afhalen en bezorgen online reserveren (tot 2 uur van tevoren), maar dit is niet verplicht. Houd er rekening mee dat u maximaal 7 uur kunt parkeren.

Als u een P1-parkeerplaatstransfer heeft geboekt, kan deze na binnenkomst niet meer worden gewijzigd of verlengd. Is uw parkeerplaats langer dan uw reservering? U betaalt dan de eerste 48 uur na de boekingsperiode € 1,10 per uur tot een maximum van € 44 per dag. Als u meer dan 48 uur na de boekingsperiode vertrekt, wordt vanaf de 3e dag 100 EUR per dag of meer in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen long term parking

Schiphol Parkeren | Vanaf € 38,00 per week | →Reserveren

Wat kost parkeren op Schiphol om iemand op te halen?

Gebruikt u bijvoorbeeld kort parkeren om mensen af ​​te zetten of op te halen? Kort parkeren is mogelijk op Schiphol P1. € 1 per 11 minuten, met een maximum van € 37,50 voor de eerste 24 uur. Ook voor de tweede 24 uur betaal je maximaal 37,50 EUR.

Is parkeren op Schiphol Airport veilig?

Hoe lang u ook geparkeerd heeft op Schiphol Airport, u kunt uw auto veilig parkeren in een van onze parkeergelegenheden. Alle parkeergarages en parkeerterreinen zijn bemand en voorzien van beveiligingscamera’s. Een veilige haven waar u uw auto met een gerust hart kunt parkeren.

Natuurlijk, hier zijn gedetailleerde antwoorden op je vragen over Schiphol:

Kosten van parkeren op Schiphol

 • P1: Vanaf ongeveer €40 per dag, maar tarieven kunnen variëren afhankelijk van de dag en het seizoen.
 • P3: Rond de €25 per dag, maar er zijn vaak aanbiedingen voor langere periodes.

Waarom is parkeren op Schiphol zo duur?

 1. Locatie: Schiphol is een van de grootste en drukste luchthavens in Europa.
 2. Beveiliging: Hoge kosten voor 24/7 beveiliging en bewaking.
 3. Onderhoud: Continu onderhoud van de parkeerfaciliteiten.
 4. Vraag en Aanbod: Hoge vraag betekent dat de prijzen vaak hoger zijn, vooral tijdens vakantieperiodes.

Aanwezigheid vóór vertrek

Intercontinentale vluchten: Minimaal 3 uur van tevoren. Europese vluchten: Minimaal 2 uur van tevoren.

Parkeerduur op P1

Maximale Parkeerduur: Voor P1 is de maximale parkeerduur meestal 48 uur. Voor langere periodes wordt P3 of een andere langparkeerlocatie aanbevolen.

Ik hoop dat deze informatie uitgebreid en nuttig voor je is. Heb je nog meer vragen?


Hoelang mag je parkeren Schiphol?

Je kunt er gewoon inrijden. Maar houd er rekening mee dat pre-orders goedkoper zullen zijn. Prijzen zijn afhankelijk van parkeerduur, reserveringstijd en beschikbaarheid. Let op: Als u zonder reservering op P1 of Privium 1 parkeert, kunt u maximaal 48 uur parkeren op P1 of 72 uur op Privium 1.